The Descendants

(Alexander Payne, 2011). Komisch

drama speelt zich af op Hawaï, de vijftigste staat van de Verenigde Staten. Hoofdpersoon Matt King (George Clooney) woont er al vele jaren en is,

samen met zijn familie, erfgenaam van een aantal historische en idyllische locaties op het eiland. In voice-over wijst hij de kijker er droogjes op dat Hawaï geen paradijs is. King heeft veel zorgen: zijn vrouw ligt in coma, zijn jongste dochter Scottie gedraagt zich vreemd op school en zijn 17-jarige dochter Alex experimenteert wat al te gretig met drank, drugs en jongens. Als hij het

bericht krijgt dat zijn vrouw nooit meer uit haar coma zal ontwaken en bovendien een minnaar bleek te hebben, wordt zijn misère nog groter. Met zijn dochters gaat hij op zoek naar de identiteit van de minnaar, een uiteindelijk helende reis.

RTL5, 20.00-22.15u.

André Waardenburg