Deense boot toch terug in Volvo Ocean Race

De zeilboot van het Deense Team Vestas Wind wordt gerepareerd en keert mogelijk eind mei terug in de Volvo Ocean Race. Dat heeft de Australische schipper van de boot, Chris Nicholson, gisteren gezegd.

De boot raakte vorige maand zwaar beschadigd toen de bemanning schipbreuk leed op een rif in de Indische Oceaan. Inmiddels is het twintig meter lange jacht geborgen. „De boot was in een betere toestand dan we hadden verwacht, toen we hem van het rif haalden”, zegt Nicholson in een gesprek met de Wall Street Journal. Het plan is de boot op een Italiaanse werf te repareren. Als alles meezit kan Vestas Wind de laatste etappes in Europa, in mei en juni, terug keren in de race. Daarbij worden Lissabon, Lorient en de haven van Scheveningen aangedaan, voor de finish in Göteborg.

Vanmiddag zou meer duidelijkheid komen over de positie van de Nederlandse navigator Wouter Verbraak. Hij had de archipel niet gezien op zijn elektronische zeekaart omdat hij onvoldoende had ingezoomd. Verbraak zei vanochtend telefonisch vanuit Abu Dhabi dat hij van Vestas Wind niet met de pers mag praten. Later vanmiddag zou schipper Nicholson een persconferentie geven in Abu Dhabi.

De derde etappe, van Abu Dhabi naar Sanya in China, begint voor de zes andere boten morgen.