Wisselvallig

Het weerbeeld verandert de komende dagen keer op keer, de ontwikkelingen gaan snel. Dat onder invloed van een sterke straalstroom, een snelstromende rivier van lucht hogerop in de atmosfeer. Die voert de ene na de andere storing Europa in, hier ook afgewisseld door brede opklaringen. Vanavond en nacht is het droog en de wind neemt wat af. De temperatuur daalt tot tussen plaatselijk +1 in Zuid-Limburg en +5 aan zee. Morgenochtend gaat het vanuit het zuidwesten regenen. In de middag en avond is regionaal ook enige tijd sneeuw mogelijk. Maximumtemperatuur: 6 graden. De wind is matig tot krachtig. Vanaf zondag schijnt de zon regelmatig. Zondag is het zo’n 8 graden, maandag en dinsdag en stuk frisser, de atmosfeer krijgt dan even een adempauze. In de tweede helft van de week volgen nieuwe storingen.