Wat doen we ermee?

We gebruiken de gegevens zelf

Als we weten waar je bent, kunnen we je voorstellen in te checken bij een evenement in de buurt. We passen de advertenties er ook op aan. En we meten hoe die advertenties het doen. Dus klik je op een advertentie, dan weten we ook daardoor beter wat we je de volgende keer kunnen voorschotelen.

We delen gegevens met iedereen waarmee je informatie deelt

Je deelt bij het gebruiken van Facebook zelf bewust informatie met anderen. Maar je ontkomt er niet aan dat sommige informatie ‘openbaar’ is. Je naam, je huidige profielfoto en je omslagfoto zijn niet af te schermen. En als iemand een statusupdate ‘openbaar’ geplaatst heeft en jij reageert daarop, is jouw reactie ook openbaar. Als je reageert op een bericht op een openbare pagina, is jouw reactie ook openbaar.

We delen gegevens met mensen die informatie over jou delen

Anderen kunnen ook informatie over jou op Facebook zetten. Ze kunnen je taggen in een foto of in een bericht (‘Dagje Groningen met Janneke’). Statusupdates waarin je getagd wordt, worden standaard getoond aan iedereen met wie degene die het plaatst het deelt én alle vrienden van degene die getagd wordt.

We delen gegevens met apps en websites van derden

Ongetwijfeld heb je weleens een app of webdienst gebruikt die vroeg of je je wilde aanmelden via Facebook. Bijvoorbeeld voor je Spotify-account of om De Slimste Mens te spelen. Die diensten krijgen sowieso toegang tot je gebruikersnaam, je leeftijdsgroep, je land, je taal en je vriendenlijst. Eventueel vraagt zo’n dienst je toestemming om nog meer te mogen zien of doen. Wat er met die gegevens gebeurt, is afhankelijk van de voorwaarden van die partij.

We delen gegevens met adverteerders en partners

We delen je gegevens met adverteerders (en, onder meer, bedrijven die de effectiviteit en het bereik van die advertenties meten). We mogen alles met die bedrijven delen, met uitzondering van informatie die je persoonlijk identificeerbaar maakt. Dus niet je naam en e-mailadres, maar wel: een 27-jarige vrouw uit Apeldoorn met een iPhone 5 die bij een reisbureau werkt en houdt van Wie is de Mol?