Net gemist, 3/1

KIJKEN
Wat 5 jaar later met Jolande Sap
Tijd 45 minuten
Het gesprek tussen Jeroen Pauw en Jolande Sap ging over de opkomst en ondergang van een politica. „Maar niet van een mens!” zei zij. Het werd een mooi gesprek over de „mensonvriendelijke” politiek. Na de ondergang van politica Jolande Sap worstelde de mens Jolande Sap zich weer naar boven.

LEZEN
Wat De koning van de clickbait
Tijd 30 minuten
Een daverend verhaal van The New Yorker over internetondernemer Emerson Spartz (27), beter bekend als de ‘koning van de clickbait’. Terwijl grote mediamerken zich afvragen hoe ze hun boodschap in digitale tijden nog bij hun publiek krijgen, kent hij het geheim: kort, heftig en met een tintelende kop. „Als het gedeeld wordt, is het goed”, is zijn motto. Is dit de toekomst van het internet? En van de journalistiek?

KIJKEN
Wat Docu over Youp
Tijd 52 minuten
Bang, hij is doodsbang, om klaar te zijn, om niet meer te kunnen doen wat hij doet. Dat zei de dochter van Youp van ’t Hek over haar vader, in de documentaire Niemand weet hoe laat het is. Een prachtig portret, even luchtig als diepgravend, van een keiharde komiek met doodsangst.

KIJKEN
Wat Andere tijden over de jaren negentig
Tijd 45 minuten

De beelden van de Bijlmerramp, van gabbers, van de introductie van internet, Wim Kok die leert hoe een computermuis werkt, Srebrenica, bungeejumpen, Pim Fortuyn, Meindert Tjoelker, de Spice Girls. De jaren negentig in beeld. Geen commentaar.