Job of the day

Jij eet net zo makkelijk je brood met verslaafden als met ambtenaren

2008-12-04 00:00:00 PURMEREND - Mede door de kredietcrisis is de verkoop bij Kringloopwinkel Noppes gestegen. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK
2008-12-04 00:00:00 PURMEREND - Mede door de kredietcrisis is de verkoop bij Kringloopwinkel Noppes gestegen. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Bedrijfsleider
Bedrijf: Stichting Spoor073
Wat valt op aan de vacature: “Wij bruisen van de ideeën voor nieuwe projecten waar de toekomstige bedrijfsleider mee aan de slag kan gaan”.

Wat doe je dan eigenlijk?

Spoor073 is een kleinschalig bedrijf dat bestaat uit een kringloopwinkel en een straatkrant. Zestig mensen met psychische problematiek krijgen hier dagbesteding en runnen de winkel. Jij geeft leiding aan een kleine groep betaalde medewerkers die deze groep aansturen. Als bedrijfsleider zorg je ook voor fondsen en je overlegt met partners zoals de gemeente, GGZ, kledinginzameling en de voedselbank. Het grootste gedeelte van je tijd breng je door op de werkvloer van de kringloopwinkel. Daar coördineer je de logistiek (rondom de vrachtwagens die tweedehands spullen ophalen) en ben je dagelijks bezig met de psychische problematiek van de dagbesteders. Fien Ewijk, bestuurslid bij Spoor073:

“Je kan denken aan agressiviteitsproblemen maar ook aan oplossingen zoeken voor kleine, persoonlijke zaken: als iemand bijvoorbeeld écht een set nieuwe tanden nodig heeft, maar geen geld daarvoor.”

Je bent dus praktisch bezig met de bedrijfsvoering, maar vooral ook met structuur brengen in het leven van een kwetsbare groep mensen.

Waarom zoeken ze iemand?

Je voorganger gaat met pensioen. Dat betekent dat jij in de loop van 2015 de bedrijfsleiding op je neemt.

Wat voor collega moet je zijn?

Je moet volgens Ewijk met allerlei verschillende mensen kunnen communiceren, want de ene dag eet je je boterham tussen de verslaafden en de andere dag bij een overleg met gemeenteambtenaren.

Wat verdient dat?

Tussen de 2.500 en 3.650 euro bruto per maand.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

De begeleiding vindt voornamelijk plaats op de werkvloer van de kringloopwinkel, dus je bent nauw en persoonlijk betrokken bij de medewerkers die dagbesteding krijgen.

“Als je heel praktisch en kleinschalig iets wil betekenen voor mensen die ver afstaan van de arbeidsmarkt”

Dan mag je van Ewijk een sollicitatiebrief sturen. Maar, als je niet begaan bent met deze problematiek kun je beter, kun je volgens Ewijk beter verder zoeken, want je even terugtrekken in je kantoor is er niet bij.