Doden tijdens gedrang nieuwjaarsviering

In de Chinese stad Shanghai zijn tientallen mensen onder de voet gelopen bij een groot feest ter gelegenheid van Oud en Nieuw. Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua zijn er zeker 36 doden en 47 gewonden, waarvan 13 ernstig gewond. Op de Bund, de historische boulevard van de stad, was een grote mensenmassa samengekomen om de jaarwisseling te vieren. Ongeveer 25 minuten voor middernacht brak er paniek uit. In het gedrang werden mensen vertrapt. Volgens sommige ooggetuigen gebeurde dit nadat iemand nagemaakt geld uit ramen van gebouwen aan de promenade gooide. Toen mensen probeerden de nepbankbiljetten op te rapen, kwamen de eerste personen ten val. De politie ontkent dat dit de oorzaak is. Vanwege de grote mensenmassa konden hulpverleners in eerste instantie niet bij de slachtoffers komen.