Italië stelt cijfers bij: nog hooguit 15 vermisten na brand op veerboot

De Norman Atlantic op weg naar de haven van Brindisi, waar de boot verder wordt onderzocht.
De Norman Atlantic op weg naar de haven van Brindisi, waar de boot verder wordt onderzocht. Foto EPA / Biagio Claudio Longo

De Italiaanse autoriteiten hebben het aantal vermisten als gevolg van de brand op de veerboot Norman Atlantic flink naar beneden bijgesteld. In plaats van bijna 100 mensen, zoals gisteren werd gemeld, is het Italiaanse Openbaar Ministerie nog op zoek naar hooguit 15 opvarenden. Dat schrijft het Italiaanse persbureau ANSA vandaag.

De Italiaanse cijfers liggen daarmee dicht bij die van de Griekse autoriteiten, die gisteren tegen AP over 18 vermiste passagiers spraken. Dat beide landen het tot nu toe oneens waren over de aantallen kwam volgens de Grieken doordat de Italianen een verkeerde passagierslijst gebruikten, vol dubbelingen en onjuist gespelde namen.

Betrouwbare lijst laat lang op zich wachten

Hoewel de Italianen het aantal vermisten nu ook hebben bijgesteld, zijn die cijfers nog niet definitief. Daarvoor wacht officier van justitie Guiseppe Volpe nog op een betrouwbare passagierslijst uit Athene, maar dat duurt volgens hem “allemaal erg lang”. Tot nu toe is er van elf opvarenden bekend dat ze zijn overleden.

Naast opvarenden zijn er ook twee reddingswerkers overleden. Onduidelijk is echter nog hoeveel lichamen er nog in het schip liggen, dat zondag uitbrandde. De Norman Atlantic kwam eerder op de dag aan in de Italiaanse havenstad Brindisi, waar de veerboot onderzocht gaat worden.