Het is officieel: clubicoon Steven Gerrard gaat weg bij Liverpool

Liverpool-middenvelder Steven Gerrard na het winnen van de Champions League in 2005.
Liverpool-middenvelder Steven Gerrard na het winnen van de Champions League in 2005. Foto AFP/ Tarik Tinazay

De club bood hem nog een nieuw contract aan, maar Liverpool-icoon Steven Gerrard gaat aan het einde van dit seizoen tóch het team verlaten waar hij al sinds zijn jeugd speelt. De 34-jarige middenvelder gaat op zoek naar een buitenlandse club.

Aanvoerder Gerrard speelde liefst zeventien jaar in de hoofdmacht van de Britse club, maar kwam al bij de jeugd toen hij acht was. In 695 wedstrijden maakte hij 180 goals. Hij won tijdens zijn carriére bij Liverpool onder andere eenmaal de Champions League (2005), de UEFA Cup - nu Europa League (2001) en twee keer de FA Cup (2001 en 2006).

Gerrard noemt het besluit bij Liverpool te vertrekken “het moeilijkste uit zijn leven”. Hij maakt beslissing nubekend, halverwege het seizoen waarin hij niet meer van een basisplaats verzekerd is, om het “team niet te laten afleiden door verhalen of speculaties over mijn toekomst”.

“Het is een heel speciale plek om deel van uit te mogen maken. Ik hoop van harte dat ik ooit kan terugkeren bij Liverpool, in een rol die de club dan het meest helpt. Één punt dat ik nog wil benadrukken: van nu tot de laatste trap van de laatste wedstrijd van dit seizoen zal ik me net zo vol blijven inzetten voor het team als altijd en zal ik alles geven om Liverpool te helpen bij het winnen van wedstrijden.”

Gerrard stopte na het WK in Brazilië al met spelen voor het Engelse elftal. Hij speelde 114 interlands en scoorde daarin 21 keer.

Enkele hoogtepunten van Gerrard uit zijn tijd bij Liverpool: