Duizenden Hongaren protesteren in Boedapest tegen minister-president

In Boedapest zijn vanavond opnieuw duizenden Hongaren de straat op gegaan om te protesteren tegen het beleid van minister-president Viktor Orbán. De demonstranten zijn bang dat Hongarije onder Orbán te ver verwijderd raakt van het westen.

Demonstranten in Budapest, Hongarije.
Demonstranten in Budapest, Hongarije. Foto AFP / Attila Kisbenedek

In Boedapest zijn vanavond opnieuw duizenden Hongaren de straat op te gaan om te protesteren tegen het beleid van minister-president Viktor Orbán. De demonstranten zijn bang dat Hongarije onder Orbán te veel afstand neemt van het westen en vrezen dat het land te veel op Rusland gaat lijken.

De betogers, die zich verzamelden bij de Opera van Boedapest, vinden dat de Hongaarse minister-president bij het opstellen van zijn beleid niet luistert naar zin volk. De organisator van het protest, de activist Zsolt Varady, zegt daarover tegen persbureau AP:

“De politici zijn te ver van de werkelijkheid verwijderd geraakt. Ze lijken niet langer de belangen van het publiek te vertegenwoordigen.”

Twitter avatar JanekLasocki Janek Lasocki Demonstrations in Budapest tonight: 3 years after new constitution. 40% of Hungarians don’t want 2vote at all. http://t.co/kBVe59OZNw
Twitter avatar rConflictNews Conflict News Budapest: People gathering in front of Opera House to rally against government #Hungary via @dieNagashi

http://t.co/SI2zVMnIlO

In Hongarije wordt de laatste maanden vaker geprotesteerd tegen het beleid van minister-president Orbán. Veel Hongaren zijn het niet eens met zijn plannen om belasting te heffen op internet, de corruptie in het land en de nauwe economische banden met Rusland.