Boedel van BoerCroon gaat onder de hamer

Wie van groene stoelen houdt, kan nog ruim een week meebieden op de boedel van het deels failliete adviesbureau BoerCroon.

Op felgeel en strak groen ontvingen de consultants hun klanten. Nu staan de designbanken en -stoelen van BoerCroon te koop. Openingsbod: respectievelijk 350 en 75 euro.

In oktober ging de consultancyafdeling van advies- en managementbureau BoerCroon failliet; ten minste 25 consultants en nog eens 20 werknemers verloren daarbij hun baan, op een totaal van 128. Het bedrijf, onder meer befaamd vanwege zijn groots opgezette Nieuwjaarsborrels in de Amsterdamse RAI, gaat nu verder als een bureau voor interimmanagers.

Veilinghuis Troostwijk veilt intussen de inboedel uit het failliete kantoor. Naast gele en groene banken ook een pianokruk, een ets van Joan Miró (in een gebroken lijst) en hydrocultuurplanten in kunststoffen potten. Meebieden op een blijvende herinnering aan BoerCroon? Dat kan nog tot 8 januari.