Zowel in Amsterdam als Rotterdam dode man uit water gehaald

Het vuurwerk vannacht bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Ter hoogte van deze brug werd vandaag een dode man uit het water gehaald. Foto ANP / Bas Czerwinski

Zowel in Amsterdam als Rotterdam is op nieuwjaarsdag een dode man uit het water gehaald. Dat meldt persbureau ANP. In Amsterdam werd in het IJ een stoffelijk overschot aangetroffen. In Rotterdam haalden hulpverleners ter hoogte van de Erasmusbrug een lichaam uit het water.

Het lichaam in Amsterdam werd gevonden in de buurt van de Veemkade. Vermoedelijk is de man niet door een misdrijf om het leven gekomen.

De politie meldt verder dat het niet om de vermiste 21-jarige Noor Tore Grodem gaat, maar om een iets oudere man. De Noor is al anderhalve week zoek. Hij was met een vriend op stap in een discotheek op het Rembrandtplein. Hij ging naar buiten om te pinnen, maar keerde niet meer terug.

In Rotterdam bevestigde de politie de vondst van een dode man in het water naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Rijnmond.

Kort daarvoor hadden omstanders de politie gemeld dat een persoon in het water terecht was gekomen. De politie weet niet wat er precies is gebeurd.

Een woordvoerder zei dat het slachtoffer vermoedelijk niet met een voertuig te water is geraakt, maar dat daarover nog geen duidelijkheid is.

En de twee mannen waren niet de enige twee dodelijke slachtoffers op nieuwjaarsnacht. In Enschede werd een man neergestoken, waarschijnlijk tijdens een ruzie met zijn buurman, meldt de NOS. In Haarlem ontkwam een automobilist ternauwernood aan de dood toen zijn auto werd beschoten.

Ook waren er dodelijke ongelukken op de weg: tussen Winschoten en Oude Pekela, en op de A16 bij Zevenbergen.