Veerboot Norman Atlantic naar verwachting morgen in Italië

De Norman Atlantic, waarop zondag brand uitbrak. De veerboot wordt nu weggesleept en komt naar verwachting morgen aan in Italië.
De Norman Atlantic, waarop zondag brand uitbrak. De veerboot wordt nu weggesleept en komt naar verwachting morgen aan in Italië. Foto EPA

Naar verwachting komt de veerboot Norman Atlantic morgen in de loop van de ochtend aan in de Zuid-Italiaanse havenstad Brindisi, schrijft het Italiaanse persbureau ANSA. Vandaag is het schip, vier dagen na de brand als gevolg waarvan zeker elf opvarenden en twee reddingswerkers om het leven kwamen, op sleeptouw genomen.

De bedoeling was dat het schip al eerder naar Italië gebracht zou worden, maar slecht weer verhinderde dat.

Nog veel onduidelijk

Nog steeds is onduidelijk hoeveel mensen er nog vermist zijn en bestaat de mogelijkheid dat er nog mensen aan boord van het uitgebrande schip zijn. Onduidelijkheid is er ook over hoeveel passagiers nu daadwerkelijk aan boord van het schip waren. Ook is van een koopvaardijschip dat hielp bij de reddingsoperatie en schipbreukelingen heeft vervoerd niets meer vernomen, schrijft persbureau ANP.

Dinsdag kwamen de eerste geredde mensen, zo’n tweehonderd, aan in Brindisi. Een andere groep mensen kwam veilig aan in Griekenland.

Niet lang na de ramp maakte een Italiaanse officier van justitie al bekend dat er strafrechtelijk onderzoek komt naar de veerbootmaatschappij.