Twee arrestaties na moord op Nederlander in Panama

Foto ANP / Lex van Lieshout

Sinds de moord van afgelopen zaterdag op een Nederlander in Panama-Stad zijn in Panama twee verdachten aangehouden, een Colombiaan en een Fransman. Dat meldt persbureau ANP.

Een andere, 27-jarige Nederlander raakte gewond bij de schietpartij. De moord houdt verband met activiteiten van de georganiseerde misdaad, zei de chef van de Panamese politie, Omar Pinzón, tegenover de krant la Prensa.

Diezelfde krant berichtte al eerder dat het incident plaatsvond in de vroege ochtend op een parkeerterrein van een nachtclub. De Nederlander werd vanuit een auto onder vuur genomen toen hij in de nacht van vrijdag op zaterdag die nachtclub in Panama-Stad verliet. Een werknemer van de uitgaansgelegenheid werd ook gedood.

De twee arrestanten worden ervan verdacht “op een of andere manier deel te hebben genomen aan de aanslag”.