‘Aanslag op kantoor Turkse premier in Istanbul verijdeld’

De ingang van het Dolmabahçepaleis in Istanbul.
De ingang van het Dolmabahçepaleis in Istanbul. Foto ANP/ Juan Vrijdag

De politie in Istanbul heeft vanmiddag een bewapende man gearresteerd bij het Dolmabahçepaleis, waar zich ook een kantoor van de Turkse premier bevindt. De man had kort daarvoor een granaat naar agenten gegooid. Deze ontplofte niet.

De man had verder een automatisch geweer en een zelfgemaakte bom bij zich. De identiteit van de man is bekend bij de politie in de Turkse stad, maar zij wil daarover voorlopig nog niets kwijt, schrijft het Turkse Hürriyet.

Vorige maand nog ontving de huidige Turkse premier Ahmet Davutoglu de Koerdische premier Nechirvan Barzani in zijn kantoor in het paleis. Davutoglu’s voorganger Recep Erdogan, inmiddels president, was ook vaak aanwezig op het kantoor tijdens zijn termijn. De Turkse regering zetelt hoofdzakelijk in hoofdstad Ankara.