Werknemers Brink’s stoppen met staken, geldautomaten worden bijgevuld

Werknemers van geldtransporteur Brink’s Nederland gaan vandaag weer aan het werk. Dat meldt de vakbond CNV Vakmensen.

Een mededeling van de Rabobank bij een geldautomaat van de bank. Werknemers van Brink's stopten na een oproep van de vakbonden met het bijvullen van de geldautomaten van Rabobank.
Een mededeling van de Rabobank bij een geldautomaat van de bank. Werknemers van Brink's stopten na een oproep van de vakbonden met het bijvullen van de geldautomaten van Rabobank. Foto ANP / Olaf Kraak

Werknemers van geldtransporteur Brink’s Nederland gaan vandaag weer aan het werk. Dat meldt de vakbond CNV Vakmensen.

De medewerkers van Brink’s stoppen met staken omdat ze willen voorkomen dat consumenten te veel hinder ondervinden van de stakingsactie. Het plan is nu om de partijen de tijd te geven om hun tegemoet te komen. Als zij niet aan hun eisen voldoen, gaan de werknemers opnieuw staken. Actieleider Sanne van der Meulen van CNV:

“Komt die oplossing de komende anderhalve week niet in zicht, dan komen er opnieuw acties.”

Pinautomaten leeg

De werknemers van geldtransporteur Brink’s Nederland zijn sinds zaterdag gestopt met het vullen van pinautomaten van de Rabobank, uit protest tegen de grote reorganisatie bij het bedrijf. Bij Brink’s verdwijnen 600 van de 1.050 banen. De vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle moeten sluiten. Ook het hoofdkantoor in Houten zal volgens FNV ‘vrijwel verdwijnen’. Brink’s schrapt de banen omdat de Rabobank, de grootste klant van het bedrijf, in juli dit jaar overstapt naar andere geldtransporteurs.

Als gevolg van de staking waren ook een aantal automaten van ABN Amro en SNS Bank afgelopen dagen niet bijgevuld. Door de stakingsactie raakten steeds meer geldautomaten leeg. Gistermiddag waren zo’n 400 automaten van de Rabobank leeg; bijna 30 procent van het totaal aan automaten van Rabobank.

Rechtszaak

Gisteren was er nog een rechtszaak, aangespannen door Brink’s. De rechter oordeelde dat het personeel mocht doorgaan met staken omdat hun acties niet leiden tot grote veiligheidsrisico’s, zo oordeelde de rechtbank in Utrecht gisteren.

Wanneer zijn de automaten weer vol?

Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat alle automaten zijn bijgevuld. De werknemers gaan vandaag weer aan het werk, maar er wordt niet overgewerkt, benadrukt CNV. Rabobank verwacht dat over ongeveer een week alle automaten weer gevuld zijn.