Topman van verzekeraar Reaal stopt

Marcel van der Meulen, topman van de nationaliseerde verzekeraar Reaal, stapt per 1 januari op. Hij vertrekt om persoonlijke redenen. Zijn rol wordt tijdelijk waargenomen door Wim Henk Steenpoorte.

ANP / Lex van Lieshout
ANP / Lex van Lieshout

Marcel van der Meulen, topman van de genationaliseerde verzekeraar Reaal, stapt per 1 januari op. Hij vertrekt om persoonlijke redenen.

Zijn rol wordt tijdelijk waargenomen door Wim Henk Steenpoorte, schrijft persdienst ANP. Steenpoorte is, naast bestuurder van SNS Reaal, directievoorzitter van Vivat Verzekeringen, waar Reaal, pensioenverzekeraar Zwitserleven en vermogensbeheerder Actiam deel van uitmaken.

SNS Reaal werkt aan de verkoop van verzekeringsonderdelen. Volgens een woordvoerder verloopt dit proces nog altijd “volgens plan”. Een concrete termijn voor de verkoop is er niet. Het afgesplitste Vivat wordt deze zomer waarschijnlijk met een aanzienlijk boekverlies verkocht, zo werd eerder bekend.

Lees ook op NRC Q: De gevallen topmannen van 2014 en Een jaar zakendoen op NRC Q