Rustig weer

Op oudjaarsavond blijft het droog. Het is vrij rustig weer, alleen aan de noordwestkust steekt een vrij krachtige zuidwester op. De temperatuur daalt tot rond het vriespunt. Tijdens de jaarwisseling kan het ontsteken van vuurwerk de vorming van mist versterken. De roetdeeltjes die vrijkomen trekken vocht aan, waardoor makkelijker mist ontstaat. Op nieuwjaarsdag kan de mist lokaal hardnekkig zijn, maar er zullen ook plekken zijn waar de zon fraai doorbreekt. Waar het lang grijs blijft, komt de temperatuur hooguit op net een paar graden boven het vriespunt uit. Het wordt 4 tot 6 graden. Vanaf vrijdag verandert het weerbeeld. Het wordt wisselvallig en vooral vrijdagochtend valt van tijd tot tijd regen. In de middag breekt het wolkendek open en krijgen we te maken met een enkele stevige regen- of hagelbui.