Geestige filmpjes over kanker

In 2007 kreeg komiek Nick P. Ross te horen dat hij lymfklierkanker had. In de videoserie Highly Evolved Human vertelt hij over ongemakkelijke momenten die dat opleverde.

Zo bracht hij het nieuws aan familieleden en bekenden via een groeps-e-mail. Ook daarbij: het meisje dat een meer persoonlijke benadering had verwacht. Als ik het kon overdoen, geeft Ross toe, deed ik het beter. Dat doet hij nu: in de eerste video getiteld The Letter zien we hem in sepiakleuren met een ganzeveer een brief componeren terwijl hij voor haar pianospeelt en met haar danst, zij in het wit en hij getooid met hoge hoed en vlinderdas.

Tijdens de chemo wordt hij soms aangesproken omdat hij kaal is, vertelt Ross in de aflevering The Bus. Op feestjes zegt hij de waarheid als mensen er nietsvermoedend grappen over maken. In de bus vertellen twee medepassagiers van pure schrik als reactie hun eigen geheim: de een zit bij de anonieme alcoholisten en de ander is verslaafd aan porno. Voorlopig hoogtepunt van de serie is aflevering drie, The Bank, waarin Ross sperma laat invriezen om de kans op nageslacht veilig te stellen. „Dit kan het moment zijn dat ik kindertjes maak.” Om hem te steunen gaat zijn vader met hem mee.