Kopers azen op Ballast Nedam

Ballast Nedam is door Nederlandse en internationale partijen benaderd voor een eventuele fusie of overname. Dat meldde het bouwbedrijf vanmorgen. Volgens Ballast Nedam willen de partijen, die niet met naam worden genoemd, de mogelijkheden voor een samengaan onderzoeken. Het bedrijf gaf aan strategische opties „altijd serieus” in overweging te nemen. Verdere aankondigingen worden gedaan als ze „van toepassing of noodzakelijk” zijn. Een woordvoerster van Ballast Nedam gaf desgevraagd aan dat het bedrijf is benaderd door verschillende partijen, die geen consortium vormen. Details over het proces wilde ze niet geven. Ballast Nedam meldde verder dat de eerder aangekondigde verkoop van zijn offshore-activiteiten aan Van Oord is afgerond. Die transactie levert het bedrijf naar eigen zeggen een „significante” boekwinst op over 2014. Operationeel ontstaat waarschijnlijk echter een verlies van 35 tot 45 miljoen euro, zoals eerder voorspeld. (ANP)