Ballast Nedam benaderd voor overname

Foto ANP

Ballast Nedam is door verschillende partijen benaderd voor een overname of fusie, meldt het bouwbedrijf vanochtend. Zowel Nederlandse als buitenlandse partijen hebben zich gemeld, maar om welke bedrijven het gaat, is niet bekend. Ballast Nedam (rond de 3.000 werknemers) zegt “serieuze strategische opties altijd in overweging” te nemen.

Een woordvoerder van Ballast Nedam gaf tegen persbureau ANP aan dat de verschillende partijen geen consortium vormen. Verdere details over het proces wilde ze niet geven.

Tegelijkertijd maakte het bedrijf bekend dat de verkoop van offshore-activiteiten aan baggeraar Van Oord is afgerond. Het levert Ballast Nedam een “significante boekwinst” op voor dit jaar. Iets dat het bedrijf goed kan gebruiken. Afgelopen jaar gaf het meerdere winstwaarschuwingen: de hele bouwsector heeft het moeilijk sinds de crisis. Er zijn minder opdrachten en meer concurrentie. Eind februari stapte topman Theo Bruijninckx op.

Lees ook op NRC Q: De gevallen topmannen van 2014
Vijf ongemakkelijke vragen die Ballast Nedam zelf niet wil beantwoorden
De nieuwe topman van noodlijdend Ballast Nedam hoeft zichzelf niet meer te bewijzen