Arrold van den Hurk

None

Ruim een jaar geleden stond hij met een cheque van ruim een ton in zijn handen in de show Miljoenenjacht, het bedrag dat hij kreeg geboden voor het koffertje dat hij uitkoos. Maar de Brabantse Arrold van den Hurk hield er een vreemd gevoel aan over. „Ik kreeg een bod van 125.000 euro. Toen had ik een moment van verstandsverbijstering, met alle gevolgen van dien.” Hij drukte op de rode knop, terwijl hij dat eigenlijk niet wilde. Hoewel hij direct aangaf dat het een vergissing was, kon de beslissing volgens de notaris niet teruggedraaid worden. Gedrukt is gedrukt. En dus liep hij naar buiten met ‘maar’ 125.000 euro, terwijl er in zijn koffertje vijf miljoen bleek te zitten.

Wat gebeurde er na de uitzending?

„Ik was overal de man die vijf miljoen gemist had. Het was een gekkenhuis: televisie, radio, allemaal benaderden ze me. Ik kreeg heel veel reacties op Facebook. En ik werd gebeld door advocaten. Dan ga je goed nadenken over wat er nou eigenlijk is gebeurd: het klopt eigenlijk niet, besefte ik. Het balletje ging rollen en toen ben ik in contact gekomen met advocaat Peter Plasman.”

Heeft het uw leven veranderd?

„Vooral mijn vrouw had moeite met de media. Al die publiciteit was niet zo haar ding. Maar ze steunde mijn beslissing om te doen wat we nu aan het doen zijn, die langlopende rechtszaak.”

Wat verwacht u van de rechtszaak?

„Ik ben positief gestemd. Anders was ik er niet aan begonnen. Als het allemaal eerlijk gaat, moet het goed komen. Twee dagen na de opnames werden de regels ineens veranderd. Ze wisten eigenlijk dus al dat ze fout zaten. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening.”

En hoe zit het nu met de media-aandacht?

„Dat valt mee. Voordat de rechtszaak begon heb ik wat gesprekjes gehad met media, en er waren cameraploegen bij de zitting.

Verder sta ik elke dag gewoon om vier uur op en ga aan het werk in de bakkerij. Zeker in deze periode van feestdagen is het druk en moet ik hard werken.”

    • Marloe van der Schrier