Werknemers Brink’s mogen doorstaken, pinautomaten leeg

De werknemers van geldtransporteur Brink’s Nederland mogen doorgaan met staken. De acties van het personeel leiden niet tot grote veiligheidsrisico’s, zo oordeelde de rechtbank in Utrecht vandaag in een door Brink’s aangespannen zaak. De werknemers zijn sinds zaterdag gestopt met vullen van pinautomaten van de Rabobank, uit protest tegen de grote reorganisatie bij het bedrijf. Ook een aantal automaten van ABN Amro en SNS Bank is afgelopen dagen niet bijgevuld. Volgens Brink’s zouden de acties het bedrijf financiële schade toebrengen en de kwaliteit van de dienstverlening in gevaar brengen. De rechter oordeelt nu dat het bedrijf die bezwaren onvoldoende heeft hard gemaakt. Bij Brink’s worden 600 van de 1.000 banen geschrapt. Die ingreep is volgens het bedrijf nodig omdat Rabobank vertrekt als klant. Dat is tevens de reden dat de bank harder wordt getroffen door de acties dan andere banken. Van de 2.300 pinautomaten van de Rabobank waren er gistermiddag, bij de meest recente telling, 415 leeg. (NRC)