Tropische storm op de Filippijnen: zeker 29 doden, 10 mensen vermist

Overstromingen in Leyte, Filippijnen. Foto EPA / Robert Dejon

Overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van de tropische storm Jangmi hebben op de Filippijnen heeft zeker 29 mensen het leven gekost. Tien mensen zijn nog vermist, zeggen de Filippijnse autoriteiten tegen persdienst AP.

Jangmi raast over het land met windsnelheden van 65 kilometer per uur en trekt nu naar de oostelijke en centraal gelegen eilanden. De overstromingen hebben bruggen en snelwegen vernietigd, waardoor duizenden bewoners moesten evacueren. De storm treft onder andere de gebieden die nog herstellende zijn van de tyfoon Haiyan, die vorig jaar over het gebied trok.

Twitter avatar twc_hurricane Hurricane Central T.S. #SeniangPH (Jangmi) slams Philippines; red alerts for serious flooding in 4 provinces. http://t.co/MjfzIQdzSB http://t.co/04C5oYAlHa

Volgens burgemeester Stephanie Uy-Tan van Catbalogan City zijn twaalf mensen om het leven gekomen bij een aardverschuiving in de stad die twee bussen en zes huizen bedolf. Reddingsdiensten zijn aan het werk gezet.

Bekijk de fotoserie: een jaar na de verwoestende tyfoon Haiyan.

    • Sterre van der Hee