Economie

Shake Shack gaat naar de beurs

(FILES) This October 16, 2014 file photo shows a Wall Street road sign near the New York Stock Exchange (NYSE) building on in New York. Wall Street stocks retreated from record highs in early trade November 7, 2014 after the Department of Labor reported the US economy added 214,000 jobs in October. About 40 minutes into trade, the Dow Jones Industrial Average stood at 17,522.68, down 31.79 points (0.18 percent), while the broad-based S&P 500 shed 2.05 (0.10 percent) at 2,029.16. Both the Dow and the S&P 500 closed at records Thursday. The tech-rich Nasdaq Composite Index fell 19.79 (0.43 percent) to 4,618.67. The October jobs count came in below the 235,000 expected by analysts. AFP PHOTO/Jewel Samad
(FILES) This October 16, 2014 file photo shows a Wall Street road sign near the New York Stock Exchange (NYSE) building on in New York. Wall Street stocks retreated from record highs in early trade November 7, 2014 after the Department of Labor reported the US economy added 214,000 jobs in October. About 40 minutes into trade, the Dow Jones Industrial Average stood at 17,522.68, down 31.79 points (0.18 percent), while the broad-based S&P 500 shed 2.05 (0.10 percent) at 2,029.16. Both the Dow and the S&P 500 closed at records Thursday. The tech-rich Nasdaq Composite Index fell 19.79 (0.43 percent) to 4,618.67. The October jobs count came in below the 235,000 expected by analysts. AFP PHOTO/Jewel Samad

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Shake Shack gaat naar de beurs, meldt The Wall Street Journal. De burgerketen uit New York kondigde vandaag naast een IPO ook plannen aan om internationaal uit te breiden.

Dat laatste is hard nodig vindt Quartz. Hoewel de inkomsten van Shake Shack per kwartaal de afgelopen twee jaar verdubbelden naar 30 miljoen dollar, bleef de winst ver achter. Uitbreiding van de 63 locaties in de Verenigde Staten en het buitenland zou de inkomsten én de winst moeten laten toenemen. In het Midden-Oosten waar de meeste niet-Amerikaanse restaurants zitten, zijn ze gek op Shake Shack.

Er wordt met veel belangstelling gekeken naar de beursgang van Shake Shack, dat de afgelopen tien jaar exponentieel groeide. Maar The Wall Street Journal waarschuwt beurshandelaren om niet al te enthousiast te worden van deze IPO.

Kassa voor Uber

Uber gaat dik verdienen op Oudejaarsavond, voorspelt Business Insider. Het bedrijf gaat de recordbrekende inkomsten van vorig jaar, 10,7 miljoen dollar uit zo’n tweehonderdduizend ritjes in zestig landen, over een nachtje overtreffen.

Hoe verdient Uber geld? Bloomberg legt het uit:

Volgens Uber zal het dit jaar meer dan twee miljoen ritjes verzorgen op woensdagavond en donderdagochtend. De zakenkrant schat de inkomsten van dit jaar op meer dan 100 miljoen dollar. Aangezien bij grote vraag de ritprijzen stijgen, geeft Uber wat tips voor gebruikers om de beste deal te sluiten op hun eigen blog. Een tipje van de sluier: je betaalt het minst voor middernacht en na drieën.

Microsoft geeft het gevecht niet op

Gaat Internet Explorer binnenkort even roemloos ten onder als ClipArt, vraagt Techcrunch zich af. Microsoft zou werken aan een vervanger van de iconische browser.

Het nieuwe venster naar het internet heet Spartan, meldt ZDNet. De nieuwe browser moet de concurrentie met het populaire Chrome van Google aangaan. Al is dat misschien niet zo moeilijk, die browser is de afgelopen tijd veel langzamer geworden en doet tegenwoordig steeds meer denken aan het trage Internet Explorer. Spartan lijkt in ieder geval een moedige poging van Microsoft te zijn om terrein terug te winnen op koning Google.