Met een paraplu in een regen van lichtdruppels staan: zo ziet dat eruit

We hebben een stel soepele dansers en we hebben lichttechnologie: laten we die twee eens combineren, dacht een Frans choreografenduo. En dan krijg je mensen die met een paraplu een regen van geprojecteerd licht tegenhouden. Of soepel dansen in een plas van geprojecteerde lichtdruppels.

Dansers in de show 'Pixels' van Adrien M / Claire B Fragment uit 'Pixels' / via Vimeo

We hebben een stel soepele dansers en we hebben lichttechnologie: laten we die twee eens combineren, dacht choreografenduo Claire Bardainne en Adrien Mondot. En dan krijg je mensen die met een paraplu een regen van geprojecteerd licht tegenhouden. Of soepel dansen in een plas van geprojecteerde lichtdruppels.

Onder de naam Adrien M / Claire B creëren de twee Franse choreografen spectaculaire shows op het snijvlak van podiumkunst en digitale kunst. Zij laten dansers elegant rollen in een web van lichtstrepen en met behulp van lichtprojectietechnologie balanceren op heuvels die niet bestaan. De bijzondere interactie tussen mens en licht levert een betoverend beeld op, alsof je naar een show zit te kijken die op de computer is bewerkt.

Circus-achtige bewegingen

In Frankrijk worden hun voorstellingen geroemd vanwege de unieke combinatie van dans, illusie, poëzie, hip-hop moves en circus-achtige bewegingen tegen het decor van een interactieve wereld.

Bekijk het wonderschone filmpje hieronder: een verkorte versie van hun meest recente voorstelling Pixel die in november speelde in het Maison des Arts de Créteil.

Pixel - extraits from Adrien M / Claire B on Vimeo.

    • Carlijn Vis