KPN klaagt Samsung aan in VS

Een vrouw in Singapore loopt langs een advertentie voor smartphones van Samsung. KPN klaagt Samsung aan voor onrechtmatig gebruik van gepatenteerde technologie in smartphones van Samsung. Foto Reuters / Edgar Su

KPN klaagt de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant Samsung aan in de Verenigde Staten wegens het ongeoorloofd gebruik van gepatenteerde technologie. Dat meldde persbureau Bloomberg vandaag op basis van rechtbankdocumenten.

Samsung zou in zijn smartphones, waaronder de Galaxy S4 en S5, gebruik maken van technologie voor gegevensoverdracht waarop KPN patent heeft. De twee bedrijven hebben de afgelopen twee jaar onderhandeld over een licentieovereenkomst, maar zonder resultaat.

KPN heeft de zaak aanhangig gemaakt bij een federale rechtbank in Marshall, in de Amerikaanse staat Texas. Het Nederlandse telefoniebedrijf wil compensatie van Samsung, en een verbod op verder gebruik van de gepatenteerde technologie. (ANP)