Kopstuk terreurbeweging Al-Shabaab in Somalië geliquideerd

De Verenigde Staten hebben Abdishakur, een leider van terreurbeweging Al-Shabab in Somalië, gedood. Abdishakur, ook bekend onder de naam Tahliil, kwam om bij een luchtaanval. Dat hebben Somalische veiligheidsdiensten gemeld volgens persbureau Reuters.

Strijders van Al-Shabab op archiefbeeld. Foto AFP / Mohamed Abdiwahab

De Verenigde Staten hebben Abdishakur, een leider van terreurbeweging Al-Shabaab in Somalië, gedood. Abdishakur, ook bekend onder de naam Tahliil, kwam om bij een luchtaanval. Dat hebben Somalische veiligheidsdiensten gemeld volgens persbureau Reuters.

De Somalische veiligheidsdienst maakte vandaag bekend:

“Met hulp van de Amerikaanse en Somalische nationale veiligheids- en inlichtingendiensten is gisteravond een al-Shabaableider gedood.”

Het Amerikaanse ministerie van Defensie meldde gisteren al dat er een luchtaanval was uitgevoerd. Maar het ministerie stelde toen nog dat de uitkomsten van die aanval verder moesten worden onderzocht.

Abdishakur was leider van Amniyat, een elite-eenheid van Al-Shabaab die verantwoordelijk is voor zelfmoordaanslagen in de Somalische hoofdstad Mogadishu.

Het aan Al-Qaeda verbonden Al-Shabaab vecht in Somalië tegen de regering in Mogadishu en wil shariawetgeving invoeren in het Oost-Afrikaanse land.

    • Niels Posthumus