Goulashkroketten

In plaats van paneermeel kunt u voor het buitenste laagje van deze goulashkroketten ook panko nemen, Japans broodkruim. Dat is wat grover dan paneermeel en verbrandt minder snel. Van Dam was een fan van panko als het over krokettenkorstjes ging. Het is te koop bij de goedgesorteerde supermarkt en bij Aziatische winkels.

Verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees rondom bruin. Doe uien, knoflook, champignons en paprika erbij en fruit alles goed aan. Roer 1 el paprikapoeder en de bloem erdoor en voeg dan de bouillon toe. Blijf roeren tot alles gemengd is. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat alles op een heel klein vuurtje 1½ à 2 uur stoven. (Let op dat het niet droog kookt, voeg eventueel nog een beetje water toe.) Week intussen de blaadjes gelatine in water. Haal de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door de goulash. Laat de goulash afkoelen, giet het mengsel in een braadslee en laat het zeker 3 uur in de koelkast opstijven. Meng de 2e lepel paprikapoeder door het paneermeel. Vorm kroketjes van de opgesteven goulash. Haal de kroketjes eerst door bloem, dan door losgeklopt ei en dan door paneermeel. Frituur de kroketjes goudbruin in olie van 180 °C.