Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow
blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Altijd al een chic kantoor willen hebben? Je kan nu bieden op de kantoorspullen van het failliete advies- en managementbureau BoerCroon.

Topman Tony Fernandes van AirAsia twittert nogal veel, ook nu vlucht QZ8501 van de radar is verdwenen. Een profiel in 19 van zijn eigen tweets.

Een tikje voorbarig, maar dat interesseert supermarktketen Jumbo niets. Het familiebedrijf uit Veghel komt vandaag gewoon alvast met omzetcijfers over 2014. De verwachting: een stijgende lijn.

Poldernieuws

Door de stakingsactie van Brink´s Nederland is bijna een vijfde van alle geldautomaten van de Rabobank leeg, schrijft Z24.

De Russische miljardair Alexey Mordasjov is op zoek naar goud in Nederland, meldt de Telegraaf.

Mag Eindhoven Airport in 2015 verder groeien, vraagt de Volkskrant af.

While you were sleeping…in the US

Shake Shack gaat naar de beurs, meldt The Wall Street Journal. Iedereen enthousiast, maar of dat terecht is?

Uber gaat dik verdienen op Oudejaarsavond, voorspelt Business Insider.

Gaat Internet Explorer even roemloos ten onder als ClipArt, vraagt Techcrunch zich af. Microsoft werkt aan een opvolger: Spartan.

While you were sleeping… in Asia

Volgens de Global Times is mailprogramma Gmail omwille van nationale veiligheid geblokkeerd in China. Ondertussen verdient Google er miljoenen aan advertenties, schrijft AdAge.

Het ging erg goed met de Australische deelstaat Western Australia. Tot de staalprijs daalde. The Wall Street Journal doet verslag.

Chinezen zijn binnenkort niet meer afhankelijk van staatsbanken met hun beroerde rentetarieven. Internetbedrijf Tencent opent een online bank en de website is al online, meldt de South China Morning Post.

NRC Q’s citaat van de dag

“Ze hadden ook kunnen zeggen: we gooien de rollades in de aanbieding en we gaan een hele hoop geld verdienen dit jaar.” - René Froger reageert op de ophef over de Jumbo-reclame

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q