In beeld

De reddingsoperatie naar AirAsia-toestel: wrakstukken en lichamen in Javazee

Een vliegtuig van AirAsia met 162 mensen aan boord is van de radar verdwenen boven de Javazee. De Airbus A320-200 was onderweg van Surabaya in Indonesië naar Singapore. De landen zijn direct een zoekactie begonnen. Vlucht QZ8501 had twee piloten en vijf bemanningsleden aan boord. Onder de 155 passagiers zijn 149 Indonesiërs, 3 Zuid-Koreanen, een Singaporees, een Fransman en een Maleisiër. Bij de zoektocht naar het toestel zijn onder meer 12 marineschepen, 5 vliegtuigen en 3 helikopters ingezet. Gisteren ondervonden de reddingsteams veel hinder van hevige regenbuien, maar vandaag zijn de zoekomstandigheden beter. Gisteren werden in de Javazee voorwerpen gevonden en zag een helikopter twee olievlekken in zee. Vandaag zei een functionaris van het Indonesische reddingsteam dat de wrakstukken die door reddingswerkers op de Javazee werden gevonden, inderdaad van het toestel van AirAsia zijn. Op dit moment zouden veertig lichamen geborgen zijn. (N.B. Een van de foto's in deze In beeld-serie zou als schokkend ervaren kunnen worden.)
Een Indonesische militair kijkt uit het raam tijdens de zoek- en reddingsoperatie.
AFP PHOTO / Juni KRISWANTO
Reddingsmedewerkers laden body bags op een vlucht naar Kalimantan in Pangkal Pinang, Bangka.REUTERS/Darren Whiteside (INDONESIA - Tags: DISASTER TRANSPORT)
Reuters / Darren Whiteside
Op een bord op Changi International Airport hangen berichten voor vermiste passagiers van vlucht 8501 van AirAsia.
AP Photo / Wong Maye-E
Een familielid van vermiste passagiers gaat mee met de militaire zoekactie en reddingsoperatie.
AFP PHOTO / Juni Kriswanto
Een militair bidt vlak voordat hij begint aan de zoekactie naar overlevenden van het vliegtuig van AirAsia dat sinds dit weekend wordt vermist.
Reuters / Darren Whiteside
Een reddingswerker zakt aan een touw vanuit een helikopter richting het water. vlak bij een lichaam in de Javazee.
AP Photo / via TV ONE
Nabestaanden van passagiers van de vermiste vlucht van AirAsia bidden in een crisiscentrum op Juanda International Airport in Surabaya.
AFP Photo / Manan Vatsyayana
Nabestaanden van passagiers van vlucht QZ8501, het vermiste vliegtuig van AirAsia, kijken naar nieuwsberichten over gevonden lichamen in de Javazee.
AFP Photo / Manan Vatsyayana
Een medewerker van de Republic of Singapore Air Force (RSAF) aan boord van een C-130-vliegtuig dat wordt ingezet bij de zoekactie naar het vermiste vliegtuig van AirAsia.
AFP PHOTO / Roslan Rahman