De Zeeuw zoekt club via LinkedIn

Even voorstellen: „Ik ben 31 jaar en transfervrij. Heb gespeeld bij AZ Alkmaar, Ajax, Spartak Moskou en Anderlecht. Drie keer landskampioen, twee keer bekerwinnaar. Speelde 27 interlands en deed mee in de halve finale op het WK van 2010, 18 duels in de Champions League, drie goals.”

Afzender van dit bericht: Demy de Zeeuw. De voormalige speler van Ajax is clubloos en heeft een alternatieve manier bedacht om zichzelf aan te prijzen bij een potentiële nieuwe club: via het online zakelijke netwerk LinkedIn.

Uniek is deze handelwijze niet, maar er is een verschil met andere spelers die zich aanbieden op internet. Dat zijn vaak gelukszoekers uit Afrika of de Balkanlanden, terwijl De Zeeuw een gerespecteerde voetballer is die mogelijk nog moeiteloos kan meedraaien in de Nederlandse eredivisie.

De Zeeuw, wiens contract deze zomer niet werd verlengd bij Spartak Moskou, staat al in de belangstelling van NAC-Breda waar hij onlangs stage heeft gelopen.

Het bericht op zijn LinkedIn-account is al opgemerkt door voetbalmakelaars uit onder meer Mexico en Turkije, die vragen of de speler hen wil contacten.

Zelf mikt hij op een club in „het Midden-Oosten, Amerika of Europa”. Salariseis? „Dat hangt af van land, stad en club. Stuur een persoonlijk bericht voor meer info.”