De asbestsanering in Roermond kost nu al meer dan drie miljoen euro

Mannen in witte pakken impregneren de uitgebrande resten van twee loodsen vol verpulverde jachten in Roermond. Dat gebeurt om te voorkomen dat losgeraakte asbestdeeltjes zich door de wind verder in de stad verspreiden.
Mannen in witte pakken impregneren de uitgebrande resten van twee loodsen vol verpulverde jachten in Roermond. Dat gebeurt om te voorkomen dat losgeraakte asbestdeeltjes zich door de wind verder in de stad verspreiden. Foto ANP / Marcel van Hoorn

De schoonmaakoperatie van het gebied in Roermond dat is vervuild door asbest kost nu al meer dan 3 miljoen. Die kosten lopen de komende weken nog verder op, zegt burgemeester Peter Cammaert tegen persdienst ANP.

Een groot deel van de binnenstad van Roermond is twee weken geleden getroffen door een asbestregen na een brand in nabijgelegen loodsen. Het duurt nog maximaal zeven weken om het vervuilde gebied schoon te maken, zegt de burgemeester. Inmiddels kan iedereen weer veilig op de weg lopen, maar daken en tuinen moeten nog worden schoongemaakt.

Het is volgens Cammaert de grootste asbestramp ooit in Nederland. De burgemeester vindt dat de lange procedures en controles onderwerp moeten worden van een landelijke discussie.

Dit bericht wordt bijgewerkt.

    • Sterre van der Hee