Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Arbeidsmarkt

Valpartijen, freudiaanse versprekingen: de leukste nieuwsbloopers van 2014

Van klassieke versprekingen tot live ontslag nemen: dit zijn de leukste bloopers tijdens nieuwsuitzendingen van het afgelopen jaar.

Een verslaggeefster neemt live ontslag.
Een verslaggeefster neemt live ontslag. Screenshot Youtube.

Klassieke freudiaanse versprekingen, live ontslag nemen in de uitzending en een heleboel scheldwoorden: op Youtube levert het gegarandeerd een hit op. Nieuwsuitzendingen zijn bijna altijd live en dus kan er heel veel mis gaan. NewsBeFunny maakt ieder jaar een compilatie van de grappigste nieuwsbloopers.

In 2014 was er bijvoorbeeld de jongen die, na uren in de rij gewacht te hebben, eindelijk zijn iPhone 6 uit de verpakking mag halen - en hem vervolgens keihard uit zijn handen laat vallen. Of verslaggeefster Charlo Greene die live ontslag neemt met de woorden “Fuck it, I quit“.

Ook memorabel: de verslaggever die op Channel 7 een reportage maakte bij een skatebaan. Op de achtergrond verliest een skater de controle over zijn board en… Bam. Vol op het achterhoofd van de verslaggever.

Bekijk hier de grappigste live nieuwsbloopers van 2014: