Te goed voor alleen maar tearjerkers

Vertel! Tijd om te scheiden, vindt de vrouw van Douglas. Hun kind gaat het huis uit, dus het is mooi geweest. Maar Douglas probeert te redden wat er te redden is. De laatste vakantie samen moet de trip van hun leven worden: de vakantie die hen weer nader tot elkaar zal brengen, waarin hij het respect van zijn zoon en de liefde van zijn vrouw terugwint.

Wie is David Nicholls ook alweer? De schrijver van One Day, de verfilmde roman over twee geliefden (en later ex-geliefden) die hen gedurende twintig jaar telkens op één dag, 15 juli, volgt. Daarmee maakte hij zich geliefd in brede kring – een beetje zoals zijn landgenoot Nick Hornby, die toegankelijke verhalen schrijft, mét diepte. Zijn andere boeken werden wat verdeeld ontvangen, maar met zijn vierde lijkt hij zich te revancheren.

Waarom is het bijzonder? Hierom, volgens The Telegraph: Nicholls schrijft te goed om afgedaan te worden tot producent van tearjerkers. ‘Misschien lijdt hij onder zijn eigen commerciële succes: als je zoveel geld verdient, is de gedacht, kun je zo goed niet zijn.’