Davidoff wil terug naar Cuba

Sigarenmaker Davidoff trok zich in 1989 terug van Cuba. Foto Bloomberg

De Zwitserse sigarenfabrikant Oettinger Davidoff wil terugkeren naar Cuba om daar weer sigaren te gaan maken, nu de Verenigde Staten en Cuba hebben aangekondigd hun diplomatieke banden te herstellen. Dat heeft de topman van het bedrijf, Hans-Kristian Hoejsgaard, gisteren gezegd tegen de Zwitserse SonntagsZeitung. De VS en Cuba kondigden eerder deze maand aan na ruim een halve eeuw hun diplomatieke banden te gaan herstellen. Het duurt waarschijnlijk overigens nog wel lange tijd voordat de Amerikaanse economische sancties tegen het land ook worden opgeheven.

Davidoff trok zich in 1989 terug van Cuba, officieel vanwege kwaliteitsproblemen met de productie daar, maar onofficieel ook omwille van politieke overwegingen. Het herstel van de diplomatieke banden biedt volgens Hoejsgaard mogelijkheden om opnieuw een sigarenfabriek op Cuba te openen. Ook zou Davidoff op de Amerikaanse markt Cubaanse sigaren willen verkopen. (Novum)