Ter Mors laat seizoen schieten

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors Foto ANP

Shorttrackster en langebaanschaatsster Jorien ter Mors zal dit seizoen niet meer uitkomen in wedstrijden.

Dat meldde de tweevoudig olympisch schaatskampioene gisteren bij de NOS. „Ik ben gewoon nog niet fit genoeg. Ik zit momenteel in een stijgende lijn, alleen het is nog niet voldoende om op wedstrijdniveau te schaatsen”, verklaarde Ter Mors, die nog voor de start van dit seizoen wegens verschijnselen van overtraindheid een rustperiode inlaste. Toen hoopte ze nog later aan te kunnen haken.

De afgelopen weken pakte ze onder leiding van shorttrack-bondscoach Jeroen Otter de training weer op. Het herstel verloopt goed, liet Ter Mors weten. Maar ze waakt voor overbelasting: „Ik hoop het nieuwe seizoen volledig fit te zijn en weer te kunnen knallen.”

Ter Mors baarde vorig seizoen opzien door shorttrack en langebaan te combineren. Met succes, want ze werd olympisch kampioen opzowel de 1.500 meter als de achtervolging. (ANP)