Peter predikt de Bijbel op een andere planeet

None

Vertel! De nieuwe roman van Michel Faber schreef hij rouwend om zijn overleden vrouw, maar lijkt tegelijk heel ergens anders over te gaan: de christen Peter Leigh gaat op zendingstocht naar een andere planeet om daar de Bijbel en de menselijkheid te brengen. Ondertussen probeert hij de band met zijn vrouw, lichtjaren verderop, in stand te houden.

Wie is Michel Faber ook alweer? Dit jaar werd zijn eigenaardige boek Onderhuids verfilmd als Under the Skin, die (prettig) idiote film met Scarlett Johansson. En hij schreef de vuistdikke historische roman Lelieblank, scharlakenrood. Het nieuwe boek, volgens hemzelf zijn laatste ooit, verschijnt eind januari in vertaling.

Waarom is het bijzonder? Het boek stond op verschillende eindejaarslijstjes, van The Guardian tot The New Yorker. En het is het lievelingsboek van schrijver David Mitchell, het las ‘op dezelfde manier waarop je als kind in een aantal boeken woont die ervoor zorgen dat je verslaafd raakt aan de fantastische drug die beter bekendstaat als lezen’.