Ruim 400 pinautomaten Rabobank leeg door stakingsactie Brink’s

De stakingsactie van geldtransporteur Brink’s heeft ervoor gezorgd dat inmiddels ongeveer 415 van de 2.300 pinautomaten van de Rabobank leeg zijn. Dat meldt de bank. Andere banken als ABN Amro en SNS Bank hebben minder last van de staking.

Werknemers van Brink's Nederland voeren eerder deze maand samen met FNV Bondgenoten actie voor het kantoor van de Nederlandsche Bank tegen het grote banenverlies en voor een beter sociaal plan van de geldtransporteur. Foto ANP/Robin van Lonkhuijsen

De stakingsactie van geldtransporteur Brink’s heeft ervoor gezorgd dat inmiddels ongeveer 415 van de 2.300 pinautomaten van de Rabobank leeg zijn. Dat meldt de bank. Andere banken als ABN Amro en SNS Bank hebben minder last van de staking.

Morgen beslist de voorzieningsrechter in Utrecht of de medewerkers van Brink’s mogen doorgaan met de staking, die afgelopen zaterdagochtend begon, of niet. Als de staking mag doorgaan, verwacht de Rabobank dat het aantal lege pinautomaten steeds sneller toeneemt.

Zeshonderd banen weg

De werknemers protesteren tegen de plannen voor een reorganisatie bij de geldtransporteur. Daarbij zouden zeshonderd van de duizend mensen hun baan verliezen. De vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle moeten sluiten. Ook het hoofdkantoor in Houten zal volgens vakbondFNV ‘vrijwel verdwijnen’.

Rabobank ondervindt de grootste problemen door de staking. De twee andere betrokken banken hebben daar in mindere mate last van. ABN Amro zegt dat er slechts zeven van de 1.600 automaten leeg zijn, terwijl SNS meldt dat er twintig van de 540 pinautomaten niet meer gebruikt kunnen worden.

    • Sam de Voogt