Natúúrlijk heeft Utrecht zin in Yes-R

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: Merkenbeurs Exclusive Private Sales in de Jaarbeurs Utrecht.

Wie: Kenny Kieckens en Dominique Veltman, spreukenverkoper Leon Brown en zanger Yes-R.

Jurkjes van Supertrash, jasjes van Hugo Boss of Armani. Glimmende broeken, glittermouwen en bont. Wat móet je ermee, lijken de bezoekers, voornamelijk zestienjarigen, van de Exclusive Private Sales-merkenbeurs in Utrecht te denken. De rekken merkkleding lopen ze voorbij.

Liefdevolle huisregels

Ze verdringen zich liever rondom de tafels vol rechthoekige bordjes met krulletters, in het hoekje van de Jaarbeurs. Totdat Yes-R komt natuurlijk. Waarom zouden ze hier anders zijn? Hardop lezen ze elkaar de boodschappen voor: “Liefde maakt dit huis een thuis”, zegt Dominique Veltman tegen haar vriend Kenny Kieckens. Die knikt. Begrepen. En de volgende: “Waar ik het meest van hou in dit huis is met wie ik het deel.” Dat wordt ‘m, vertellen ze spreukenverkoper Leon Brown.

Tien euro. Tasje nodig?

Goed gejat

Brown heeft het druk. Gouden business, die huisregelhandel, zegt hij. En nee, hij bedenkt ze niet zelf. “Zeg maar – eh – beter goed gejat, dan – eh…” Maar hij laat ze wel zelf drukken, zegt hij. En overspuiten met een beschermlaagje. En de haakjes aan de achterkant? Plakt-ie er zélf op.

Kun je ze ophangen boven de bank, bijvoorbeeld. “Liefde, hè. Het verkoopt.” Stukken beter dan de koopwaar van zijn collega-beurswinkeliers, in elk geval.

‘Tommy Hilfiger-broek?’, probeert een verkoopster met hoge paardenstaart nog. Iemand?

Yes-R deed nog even een nummertje voor zijn hopeloos verliefde fans #JaarbeursUtrecht

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

Maar nee bedankt. Hebben ze ook helemaal geen tijd voor. In de andere hoek van de Jaarbeurs is de reden voor hun aanwezigheid inmiddels verschenen. Door een krakende microfoon roept Yes-R of ze er zin in hebben. Giechelende meisjes, blozend, elkaar aanstotend. Domme vraag.

    • Bo van Houwelingen & Caroline van Keeken