Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Defensie

Meer dan veertig Boko Haram-extremisten gedood

Nigeriaanse strijders gaan op weg voor een aanval op Boko Haram (archieffoto).
Nigeriaanse strijders gaan op weg voor een aanval op Boko Haram (archieffoto). Foto EPA / STR

Bij aanvallen op de Nigeriaanse terreurbeweging Boko Haram zijn de afgelopen dagen 41 extremisten gedood in Kameroen. Dat schrijft persdienst Reuters. Nadat Boko Haram een militair kamp in de grensstreek tussen Nigeria en Kameroen had ingenomen, hebben de strijdkrachten van Kameroen teruggeslagen.

Ook de luchtmacht van Kameroen kwam in actie tegen Boko Haram. Dat was voor het eerst. De regering liet weten dat het land nu harder wil terugslaan en dat ongeveer duizend Boko Haram-strijders in het weekend de grens over zijn gejaagd.

Dit weekend vielen zo’n duizend strijders van Boko Haram vijf steden aan in het noorden van Kameroen. De terreugroep, die strijdt voor een kalifaat in het noorden van Nigeria, valt regelmatig aan beide kanten van de grens aan. Ze proberen honderden werkloze jongeren te rekruteren.