Jij bent het nieuwe financiële talent van ING

Foto ANP

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Traineeship – Retail Banking
Bedrijf: ING
Wat opvalt aan de vacature: je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd

Wat doe je dan eigenlijk?

Je volgt een traineeship in de richting van retail banking bij ING. Retail banking bestaat uit drie onderdelen: particuliere klanten, zakelijke klanten en operations. De zakelijke klanten zijn niet-beursgenoteerd en hebben een jaaromzet van minder dan 250 miljoen euro. Operations gaat over de processen achter producten van ING, zoals het afsluiten van een hypotheek.


In het eerste jaar doe je twee projecten van zes maanden. Dat kan bijvoorbeeld gaan over versimpelen van het opsplitsen van betaalrekeningen bij een scheiding of over relatiemanagement met het MKB. De onderwerpkeuze van het eerste project is gebaseerd op de selectieprocedure, je ervaring en je nog te ontwikkelen onderdelen. Het tweede project kies je zelf. Dit project mag en gebeurt ook vaak in een buitenlandse stad, zoals Brussel, Frankfurt, Istanbul of Milaan.

Na het eerste jaar kom je op een vaste functie binnen retail banking. Tijdens het driejarige traineeship neem je elk jaar ook nog deel aan Global Learning Events met zowel Nederlandse als buitenlandse trainees. Zo bouw je aan een internationaal netwerk.

Waarom zoeken ze iemand?

In het voorjaar en in het najaar beginnen altijd de nieuwe trainees.

Wat voor collega moet je zijn?

Je moet iets met financiën hebben. Verder heb je een masterdiploma, is Nederlands je moedertaal en heb je minder dan twee jaar werkervaring. Bij voorkeur ben je naast je studie actief geweest bij een studie- of studentenvereniging, als vrijwilliger of topsporter of heb je een (internationale) stage gedaan.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

De functie is fulltime, maar meestal werken trainees meer dan 40 uur per week. “Vaak zie je dat trainees uit enthousiasme en ambitie extra taken of projecten oppakken. Hierdoor werken ze over het algemeen iets meer, ongeveer 40 tot 50 uur per week,” zegt Marlon van der Bildt, recruiter bij ING. Je krijgt wel een contract voor onbepaalde tijd, terwijl ING in november nog bekendmaakte 1700 banen te schrappen. Van der Bildt:

“We zijn altijd op zoek naar talent.”

Wat verdient het?

3200 euro bruto per maand op basis van veertig uur per week. Dit is exclusief dertiende maand en vakantiegeld.

    • Marieke ten Katen