Het lievelingsboek van Lena Dunham

None

Vertel! Cheryl heeft twee obsessies: een baby die ze soms terug denkt te zien in andermans zoontjes, en Phillip, een bestuurslid van de zelfverdediging-voor-vrouwenstichting waarvoor ze werkt. Ze is ervan overtuigd dat zij en Phillip in vorige levens vaak het bed hebben gedeeld, al is dat in hun huidige bestaan nog niet gebeurd. Als de eenentwintigjarige dochter Clee van haar baas een tijdje bij intrekt, wordt haar geordende wereldje overhoopgehaald.

Wie is Miranda July ook alweer? Romanschrijver was ze nog niet eerder, wel verhalenschrijfster, performancekunstenaar en filmmaakster (van bijvoorbeeld Me and You and Everyone We Know). De debuutroman verschijnt in maart.

Waarom is het bijzonder? De verwachtingen zijn hooggespannen, vanwege July’s reputatie. En voor wat het waard is: het is het lievelingsboek van het jaar van Girls-maakster Lena Dunham. ‘Nog nooit heb ik een roman gelezen die mijn seksualiteit, mijn spiritualiteit, mijn geheimste zelf zó aansprak, en ik weet zeker dat ik daarin niet alleen sta’, zei ze erover.