Honderden vast op brandende veerboot

Meer dan 460 mensen, onder wie vier Nederlanders, kwamen gisteren vast te zitten op een brandende veerboot tussen Griekenland en Italië. Éen persoon kwam om het leven, zeker twee raakten gewond.Ruim 300 passagiers zaten gisteravond nog vast op de brandende ferry, die de hele dag stuurloos op de Adriatische Zee dreef. Door harde wind en hoge golven verloopt de evacuatie in de Adriatische Zee uiterst moeizaam. Ruim 14 uur nadat de brand uitbrak waren er 161 mensen, onder wie één van de Nederlanders, van boord gehaald. Het schip was onderweg van Igoumenitsa in Griekenland naar Ancona in Italië. Volgens Griekse media was de boot onveilig. Bij een controle op 19 december zou niet genoeg reddingsmateriaal aan boord zijn geweest en zouden nooduitgangen hebben ontbroken.

    • NRC