Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Geen resultaat bij tweede dag zoeken naar vliegtuig AirAsia

Een Indonesische militair zoekt vanuit het vliegtuig naar het verdwenen toestel van AirAsia. Ook de tweede dag zoeken leverde weinig op.
Een Indonesische militair zoekt vanuit het vliegtuig naar het verdwenen toestel van AirAsia. Ook de tweede dag zoeken leverde weinig op. Foto AFP / Juni Kriswanto

De zoektocht naar het vermiste vliegtuig van AirAsia heeft ook tijdens de tweede dag niets concreets opgeleverd. In het zoekgebied is het nu even voor 20.00 uur en is de actie inmiddels gestaakt, zo meldt de BBC. Het reddingsteam gaat morgen in een groter gebied op zoek naar het verdwenen toestel.

Even leken de reddingswerkers vandaag iets op het spoor, toen een helikopter twee olievlekken aantrof in het water. Ook zag een vliegtuig een paar honderd kilometer verderop “voorwerpen” drijven in de Javazee. Het is echter nog te vroeg om te concluderen dat die vondsten sporen zijn van vlucht QZ8501, zo meldt AP.

Weinig hoop voor passagiers

Het hoofd van een vliegbasis van de Indonesische luchtmacht zegt daarover:

“We kunnen niet met zekerheid zeggen of de voorwerpen iets te maken hebben met het vermiste vliegtuig van AirAsia. We gaan nu verder in die richting zoeken.”

Ook zonder sporen van het vliegtuig durft het reddingsteam echter wel te stellen dat er weinig hoop is voor de 162 passagiers en bemanningsleden van het toestel. Het is volgens het hoofd van de Indonesische inspectiedienst aannemelijk dat het vliegtuig in zee is neergestort en nu op de zeebodem ligt.