Cultuur

Dit zijn de zeven do’s en don’ts van het kopen van een goed pak

young business man sitting on a chair and buttoning his suit jacket while looking down, away from the camera. on a dark background
young business man sitting on a chair and buttoning his suit jacket while looking down, away from the camera. on a dark background

Te smalle schouders voor je jasje, hoogwater boven je witte sokken of te lange mouwen. Niemand zei dat het makkelijk zou zijn. Hoe koop je in hemelsnaam een pak? Met deze zeven tips van NRC Q en pakkenman Jimmy Karaaslan wordt het leven in stijl een stuk makkelijker.

Een maatpak laat je maken voor ergens tussen de vijfhonderd en vijfentwintigduizend euro. Karaaslan, eigenaar van het Rotterdamse maatpakkenatelier Misura Sartoria, vertelt je in drie minuten waar je écht op moet letten als je een pak gaat kopen. Ongeacht de prijs.

Wat dus niet meer kan in 2015: Mickey Mouse-dassen, drieknoopscolberts en bruine schoenen onder zwarte pakken. Dat hoeven we jou niet te vertellen. Maar, weet jij ook of een colbert op of over de billen moet vallen? En wat doe je in die borstzak, als een stropdas (of das, zo je wil) je te stijf is? Kijk en leer.

En jij? Hoe loop jij erbij?

polls & surveys

online surveys