Zo’n 230 geldautomaten van de Rabobank leeg na actie Brink’s

Zo’n 230 geldautomaten van de Rabobank zijn leeg door een actie van medewerkers van geldtransporteur Brink’s Nederland. Dat is 10 procent van alle geldautomaten die de bank in Nederland heeft.

Een protestactie van het personeel van Brink's en FNV Bondgenoten op 10 december.
Een protestactie van het personeel van Brink's en FNV Bondgenoten op 10 december. Foto ANP / Koen van Weel

Ongeveer 230 geldautomaten van de Rabobank zijn leeg door een actie van medewerkers van geldtransporteur Brink’s Nederland. Dat is 10 procent van alle geldautomaten die de bank in Nederland heeft, schrijft persdienst ANP.

Bij andere banken is het effect minder groot. Een woordvoerder van ABN Amro zei tegen ANP dat hooguit twintig tot dertig automaten mogelijk leeg zouden zijn. SNS Bank zou weinig tot geen last hebben van de actie.

protestactie

Vrijdag riepen de vakbonden hun leden op de geldautomaten van de Rabobank en enkele van ABN Amro en SNS niet bij te vullen, uit protest tegen het uitblijven van een goed sociaal plan. Bij Brink’s verdwijnen 600 van de 1.050 banen. De vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle moeten sluiten. Ook het hoofdkantoor in Houten zal volgens FNV ‘vrijwel verdwijnen’.

De directie van Brink’s kondigde gisteren aan de rechter te vragen verdere acties te verbieden. De zaak dient morgen.

Lees ook op NRC Q: Dit zijn de vier belangrijkste opdrachten voor de nieuwe Rabo-topman en Dit wil Wiebe Draijer in 2015 veranderen aan de Rabobank

    • Sterre van der Hee