Terreurgroep Boko Haram valt aan in het noorden van Kameroen

Zo’n duizend strijders van terreurgroep Boko Haram hebben dit weekend vijf steden in het noorden van Kameroen aangevallen. Verder hebben ze een militair kamp bezet.

Nigeriaanse strijders gaan op weg voor een aanval op Boko Haram (archieffoto). Foto EPA / STR

Zo’n duizend strijders van terreurgroep Boko Haram hebben dit weekend vijf steden in het noorden van Kameroen aangevallen. Verder hebben ze een militair kamp bezet, schrijft persbureau Reuters.

De zwaarbewapende groep viel het legerkamp in Achigachia aan, vlakbij de Nigeriaanse grens. Na een felle strijd moesten de militairen het kamp verlaten. De luchtmacht van Kameroen heeft het legerkamp gebombardeerd. Hoeveel mensen daarbij zijn omgekomen, is niet bekend. Ook viel Boko Haram aan in Mokolo, Guirvidif, Waza, Amchide en Makari, ook allemaal plaatsen op de grens van Nigeria en Kameroen.

Eerste keer luchtmacht

Het is de eerste keer dat Kameroen de luchtmacht tegen Boko Haram moet inzetten. De terreurgroep, die strijdt voor een kalifaat in het noorden van Nigeria, valt regelmatig aan beide kanten van de grens aan. Dit weekend kwam ten minste een soldaat om het leven.

Boko Haram rekruteert honderden werkloze jongeren in het gebied. Vorige week bezette het leger van Kameroen een trainingskamp van Boko Haram in het noorden. Daarbij arresteerden ze tientallen jongeren.

    • Sterre van der Hee