Een jaar aan graphics op NRC Q

Beeld NRC Q

Je had het heel druk dit jaar. Die reorganisatie, al die paperclips die besteld moesten worden, en ook nog je promotie. We willen je helpen goed voorbereid te zijn voor volgend jaar. Lees en bekijk hier daarom onze beste graphics van het jaar.

Rusland

Met de Russische economie gaat het niet goed, en deze grafieken laten je zien waarom Poetin zich zorgen maakt.

Nederland

En doe er dan meteen de Nederlandse economie bij. Hoe het er met het land voorstaat, in vines. 36 Seconden en je bent weer op de hoogte.

Slavenhandel

We schreven ook over een ander soort economie, die van de slavenhandel. Dat was een enorm riskante bedrijfstak, maar kon ook veel opleveren.

Treurigste postcodegebieden

Ondanks de lommerrijke buurt, de lange oprijlanen, de nette buren: je kan nog steeds in één van de treurigste postcodes van Nederland wonen. Voor wie zijn huis wil verkopen, dan. Kijk hier of jouw postcode.

Sigaretten

In Nederland betaal je al rond de 6 euro voor een pakje sigaretten van Marlboro, in Gambia maar 80 cent. Maar waar ben je, koopkracht meegerekend, het goedkoopste uit?

Windhappers

Wel een dure auto of boot bezitten, maar op papier nauwelijks of geen inkomsten hebben. In het Nederlands hebben we er een mooi woord voor: windhappers. Bij de Belastingdienst vroeg NRC Q op in welke gemeentes de meeste windhappers wonen. Bovenaan: Delft.

Autodiefstal

En controleer dan meteen even waar in Nederland de meeste auto’s gejat worden. Staat de jouwe wel veilig?

Autodealers

Ook in grafieken: waarom het zo slecht gaat met Nederlandse autodealers.

Faillissementen

Dit zijn de faillissementen van de afgelopen maanden.

Klik op of raak een bol aan voor meer informatie.

    • NRC Q