Deze week: miljoenen de lucht in, Sligro scoort goed

ANP

Zondag, het begint bijna weer - althans, voor degenen die deze week werken. Dit is wat je moet weten.

1. Sterretjes, rotjes en vuurpijlen. In het geval je die nog niet stiekem in huis had gehaald: vanaf maandag mag je ze legaal kopen. Dan alleen wel nog even wachten met afsteken tot woensdagavond zes uur. Nee, ook niet één klappertje. Nee, echt niet. Vorig jaar werd voor zo’n 70 miljoen euro aan vuurwerk verkocht.

2. Dinsdag komen er verschillende macro-economische cijfers naar buiten. Zo presenteert het CBS de producentenprijzen van november. In de VS is het tijd voor cijfers over het consumentenvertrouwen en de consumentenbestedingen.

3. Oudejaarsdag is niet alleen de laatste dag van het jaar. Deze keer is het ook de laatste dag dat je de chipknip nog kan gebruiken.

En toegegeven, het is geen miljardenfestijn zoals bij het Spaanse El Gordo. Toch worden ook dit jaar weer miljoenen oudjaarsloten verkocht door de Staatsloterij. Want, wie weet, hè. Bij twijfel: kies eindcijfer 9.

4. Vond je het ook zo vervelend dat je in Vilnius met litas moest afrekenen? Say no more. Op 1 januari voert Litouwen de euro in en is dat probleem voorbij. Op Nieuwsjaarsdag zijn de beurzen in de meeste landen dicht. En natuurlijk is op verschillende plekken in Nederland de door Unox platgesponsorde nieuwjaarsduik.

5. Op vrijdag komt Sligro Food Group met de omzetcijfers van 2014 naar buiten. Inderdaad, dat is het familiebedrijf dat in oktober trots meldde dat wie 25 jaar geleden - toen Sligro naar de beurs ging - 22.000 euro investeerde, nu miljonair is.

    • NRC Q